telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Accu goedkoop laten vervangen door een garage in uw buurt

Voer hier uw kenteken in:Accu

Wat doet de Accu?

De loodaccumulator is een oplaadbare galvanische cel. Hij is in 1859 uitgevonden door de Franse natuurkundige Gaston Plante, en is een van de oudste accutypes. Tegenwoordig is de loodaccu het meest gebruikte type accu in auto's. De accu levert stroom voor de elektrische functies van de auto maar ook voor de startmotor. De accu werkt eigenlijk als een chemische batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen door de dynamo.

Wanneer moet u uw Accu vervangen?

Op papier gaat een accu gemiddeld 6 jaar mee. In de praktijk kan de levensduur korter zijn. Dat komt bijvoorbeeld doordat de accu een keer helemaal leeg is gegaan. Koude winters kunnen ervoor zorgen dat een accu sneller kapot kan gaat. Er komt een moment dat de accu niet meer genoeg stroom kan vasthouden om de auto te starten. Indien u met uw auto enkel korte stukken rijdt, zal de vervanging eerder plaatsvinden. Tijdens korte ritten wordt veel energie gevraagd en krijgt de accu te weinig tijd om weer op te laden.

Recycling van de Accu

Distributie centra voor de recycling van accu's krijgen te maken met nieuwe generatie accu's. Deze accu's vereisen een speciale behandeling waar loodzuur accu's direct geexporteerd worden voor recycling. Bij de distributie centra moeten de accu's geevalueerd worden opdat ze worden hergebruikt, gerecycled worden of teruggebracht worden naar de oorspronkelijke fabrikant. Er is dus een beoordeling nodig op basis van visuele inspectie, historische gegevens, capaciteit en interne weerstand, zodat de accu's veilig en milieutechnisch verantwoord kunnen worden verwerkt, waarbij de inzamelingsgraad zo hoog mogelijk is.

Wat houdt uw Accu vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Uw accu is de energiebron van uw auto, deze zorgt ervoor dat o.a. uw auto opstart. Laat deze altijd controleren en om de vastgestelde tijd (gemiddeld 6 jaar) vervangen, vervang hem eerder als:

• Opstartproblemen
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is de uw Accu vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Accu vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over Accu vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over Accu vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.