telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, APK keuring voor maar € 24,95 |  Altijd laagste prijs

Voer hier uw kenteken in:APK

Wat is een APK?

APK is een afkorting van ''algemene periodieke keuring'' en is wettelijk verplicht. De keuring moet worden gedaan voor uw eigen veiligheid en voor de bescherming van het milieu. Als u de APK keuring niet op tijd uitvoert, loopt u risico op een boete.

Hoe vaak moet ik een APK keuring laten plegen?

Benzine auto's vanaf 2005

Auto's vanaf 2005 die op benzine rijden moeten na vier jaar dat u de auto gebruikt gekeurd worden. Daarna moet de auto de komende twee jaar, twee keer een APK keuring krijgen. Vervolgens dient u uw auto ieder jaar opnieuw te laten keuren.

Diesel of Ipg auto's vanaf 2005

Als u een auto heeft die op diesel of Ipg rijdt en u de auto nieuw hebt gekocht vanaf 2005, dient uw auto de eerste keer na drie jaar gekeurd te worden. Vervolgens moet de auto ieder jaar een APK keuring krijgen.

Auto's ouder dan 30 jaar of van voor 1960

Als u in een auto rijdt die ouder dan 30 jaar is, hoeft u uw auto slechts om de twee jaar een APK keuring te geven. Een auto die van voor 1960 is, zijn vrijgesteld en hoeven dus niet gekeurd te worden. De afloopdatum van de APK keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

Wanneer moet ik mijn APK laten inplannen?

U kan uw auto 2 maanden voor de einddatum (staat in uw keuringsrapport) laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan verlengd. De duur van de verlenging ligt aan de type auto, zie kop ''Hoe vaak moet ik een APK laten plegen''. Wanneer u uw auto meer dan 2 maanden voor de einddatum laat keuren, krijgt uw auto een nieuwe vervaldatum. De einddatum in het keuringsrapport mag niet overschreden worden.

Wat wordt er gekeurd tijdens een APK keuring?

Tijdens de APK wordt er gekeken naar de verkeersveiligheid, de milieuvriendelijkheid van uw auto en de algemene zaken zoals uw kenteken, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. Bij de keuring van de verkeersveiligheid worden onder anderen uw remmen, Wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie nagekeken. Bij het nakijken van de milieuvriendelijkheid van uw auto moet u denken aan de keuring van de uitlaatgassen, roetmeting of viergasmeting.

Roetmeting

Auto's met een dieselmotor die vanaf 1980 gebouwd zijn en geen OBD hebben, ondergaan tijdens hun APK een roetmeting. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd en gemeten. Als u OBD in uw dieselauto heeft en deze geen foutmelding geeft, is de roetmeting niet verplicht.

Viergasmeting

Benzine- of Ipg-auto's die gebouwd zijn vanaf 1993 met een geregelde katalysator moeten een viergasmeting ondergaan. Door middel van een viergastester wordt de uitstoot van de uitlaatgassen gecontroleerd en vergeleken met de wettelijke percentages die niet overschreden mogen worden. Als de percentages overschreden worden is mogelijk de katalysator defect.

Afkeuring na APK

Uw auto is ''afgekeurd'' wanneer na de APK keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn. U hebt dan tot de vervaldatum de tijd om uw auto te laten repareren. Tijdens deze vervaldatum mag u met de auto alleen op de openbare weg rijden van het apk-station naar het reparatiebedrijf. Wanneer de auto gerepareerd is, wordt hij weer goedgekeurd. Registratie van de kilometerstand tijdens de APK Sinds 1999 is het wettelijk verplicht om de kilometerstand tijdens de APK te registreren. De kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas (NAP).

APK keuringsrapport

Na de APK keuring ontvangt u een keuringsrapport. Het keuringsrapport ontvangt u bij goedkeuring en bij eventuele afkeuring. Op het keuringsrapport worden reparatie- , afkeur- en adviespunten gegeven. Deze punten moeten binnen afzienbare tijd gerepareerd worden.

Wat houdt een APK bij uw-autogarage.nl in?

Bij een APK bij uw-autogarage.nl garanderen we altijd de laagste prijs en houdt het volgende in:

• Remmen
• Wielophanging
• Schokdempers
• Banden
• Stuurinrichting
• Verlichting
• Carrosserie
• Uitlaatgassen
• Roetmeting (dieselmotoren)
• Viergasmeting (benzinemotoren)
• Kentekenbewijs deel I
• Voertuigidentificatienummer
• Gebruikte brandstof

Dit alles is inclusief BTW, keuringsrapport, arbeid en afmeldkosten

Voor welke merken is een APK mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is een APK mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Onder andere in:
Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Oss, Purmerend, Roosendaal, Rotterdam , Schiedam, 's-Hertogenbosch, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Venlo, Vlaardingen, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Vragen over een APK voor uw auto bij uw-autogarage.nl

Heeft u nog vragen over een APK voor uw auto en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.