telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Bougies laten vervangen door erkende garage in uw buurt

Voer hier uw kenteken in:Bougies

Wat zijn Bougies?

De bougie kreeg zijn naam van het Franse ''bougie'' wat kaars betekend. De eerste bougies dateren al uit 1860. inmiddels zijn we vele ontwikkelingen verder. Bougies worden toegepast in benzinemotoren en hebben een constante functie in het ontsteken van het verbrandingsproces. Bougies maken precies op tijd de vonk aan die het lucht-brandstofmengsel in de cilinders van de benzinemotor laten ontbranden. Zo ontstaat de kracht die de auto aandrijft. De huidige bougie bestaat uit een midden elektrode en een massa elektrode gescheiden door een keramische isolator waartussen een vonk overspringt zodra de bobine een spanningspuls geeft. In dieselmotoren bevinden zich gloeibougies die alleen bij de start van de koude dieselmotor een functie hebben.

Waarom moet ik Bougies op tijd laten vervangen?

Als bougies niet vroegtijdig worden vervangen, kan uw auto slecht gaan starten of lopen. Bij haperende bougies gaat de motor onregelmatig draaien. Dat zorgt voor veel slijtage en het beschadig de motor. Dit komt omdat de bougies dan geen goede vonken meer geven, met als gevolg dat er geen juiste verbranding in de motor ontstaat.

Wanneer moet u uw bougies vervangen?

Gemiddeld gaat de standaard bougie tussen de 15.000 en de 30.000 kilometer mee voordat zij vervangen dienen te worden. Aangeraden wordt om de bougies elke 3 jaar of elke 30.000 kilometer te vervangen. Afhankelijk van uw rijgedrag. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u informatie vinden over de vervanging van de bougies.

Wat houdt uw Bougies vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

De bougies zorgen voor de vonk die de verbranding veroorzaakt waarop de motor loopt. U merkt het volgende als deze vervangen moeten worden:

• Slecht startende of lopende motor
• Onregelmatig draaien van de motor
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken zijn uw Bougies vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen zijn uw Bougies vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Bougies vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over bougies vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.