telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Distributieriem door een erkende garage laten vervangen

Voer hier uw kenteken in:Distributieriem

Waarom moet ik de Distributieriem van mijn auto op tijd laten vervangen?

Uw distributieriem vervangen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw motor. Het verbindt namelijk de krukas met de nokkenas. Deze riem zorgt er voor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen, kan deze breken waardoor de motor vastloopt. Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, ook de schade die aan de motor van uw auto optreedt kan oplopen tot duizenden euro's.

Wat is het verschillen tussen een Distributieriem en een Distributieketting?

Sommige auto's hebben geen distributieriem maar een distributieketting en tandwielen. De functie van de distributieketting is hetzelfde als die van een distributieriem. De distributieketting is een enkele of dubbele ketting, die loopt over het tandwiel van de krukas en over het tandwiel of tandwielen van de nokkenas. De distributieketting draait in vergelijking met de distributierem door motorolie. Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij. Natuurlijk kan een distributieketting ook kapot gaan, echter komt dat vele malen minder voor. Een distributieriem is stiller dan een distributieketting.

Wanneer moet u uw Distributieriem vervangen?

De meeste distributieriemen hebben een levensduur van 60.000 tot 120.000 kilometer of een aantal jaar voorgeschreven door de fabrikant. Bij extreme weersomstandigheden of indien zware prestaties van het voertuig worden geeist, dient de riem vaker vervangen te worden. Wanneer het precies moet staat in het instructieboekje of onderhoudsschema van uw auto. Mochten die niet ingevuld zijn, kunt u ook nog kijken op de sticker die onder de motorkap zit geplakt. Soms wordt het aangeraden om uw distributieriem vervangen al eerder uit te voeren om het risico op breken te verkleinen. Als u weinig kilometers rijdt, kan de distributieriem uitdrogen voordat hij volgens de kilometertelling aan vervanging toe is.

Wat houdt uw Distributieriem vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Uw distributieriem vervangen dient tijdig en regelmatig te gebeuren worden om later dure reparaties en hoge kosten te voorkomen. Bij uw distributie vervangen wordt het volgende gedaan:

• Nieuw distributieriem gemonteerd
• Kwaliteitspool en spanrollen gecontroleerd en eventueel vervangen
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is Distributieriem vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is de Distributieriem vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over Distributieriem vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over distributieriem vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.