telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Laat nu goedkoop uw Dynamo vervangen

Voer hier uw kenteken in:Dynamo

Wat is een Dynamo?

Een dynamo of gelijkstroomgenerator is een machine waarin mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omgezet wordt in elektrische gelijkstroomenergie. De tegenpool van de dynamo is de elektromotor. Daarin wordt elektrische energie omgezet in mechanische energie. De dynamo van een auto wekt elektrische stroom op als de auto draait. Die stroom is nodig voor de lichten, de autoradio, maar ook voor onderdelen zoals bijvoorbeeld de airco. Daarnaast laadt de alternator dynamo de accu op als de motor draait. Via een V-snaar of een Multi-V-riem drijft de motor de dynamo aan.

Hoe weet ik of mijn Dynamo aan vervanging toe is?

Een defecte dynamo herkent u aan het ontbreken aan spanning in uw auto. Het lampje van een elektrische storing of afbeelding van de dynamo op uw dashboard brand. Daarnaast brand de verlichting van uw auto zwak of niet meer. Als de dynamo geen stroom meer levert of de accu niet meer bij laadt, kan dat twee oorzaken hebben. Het kan zijn dat de V-snaar of Multiriem, waarmee hij aangedreven wordt te slap gespannen of gebroken is. Het kan ook zijn dat de bewegende delen in de dynamo versleten zijn. Als de dynamo een rammelend geluid maakt, kan het zijn dat de lagers kapot zijn, terwijl de dynamo nog wel spanning levert.

Hoe wordt uw Dynamo vervangen?

De monteur test of er nog voldoende spanning staat op de aandrijfsnaar. De dynamo zelf controleren is lastig. Wanneer het onderdeel daadwerkelijk defect is, wordt de dynamo preventief vervangen. Het is een gesloten systeem waar verder niks aan gedaan kan worden.

Wat houdt uw Dynamo vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Uw dynamo zorgt ervoor dat de accu wordt opgeladen tijdens het rijden. De dynamo is daarom van essentieel belang voor de opwekking van stroom in uw auto. De dynamo dient vervangen te worden als u het volgende merkt:

• Ontbreken van spanning in uw auto
• Lampje van elektrische storing brand op uw dashboard
• Autoverlichting schijnt zwakker
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is uw Dynamo vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Dynamo vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Dynamo vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over uw dynamo vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.