telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Katalysator laten vervangen door erkende garage in uw buurt

.

Voer hier uw kenteken in:Katalysator

Wat is een katalysator?

Een katalysator filtert de uitlaatgassen van de auto. De naam verwijst naar de drie reacties die hierbij plaatsvinden. Tegenwoordig zijn de meeste katalysatoren van het zogenaamde geregelde type. De katalysator bevindt zich in het uitlaatsysteem van uw auto, meestal vlak na de motor. Lang niet alle gassen die vrijkomen bij de verbranding in uw auto zijn toxisch. Slechts sommige van deze uitlaatgassen kunnen giftig of schadelijk zijn voor het milieu. Door een chemisch proces dat plaatsvindt binnenin de katalysator, worden schadelijke stoffen omgezet in minder schadelijke stoffen. De uitstoot van schadelijke stoffen is daardoor tot wel 90% minder.

Wanneer moet u uw katalysator vervangen?

Wanneer uw katalysator kapot is, gaat er een waarschuwingslampje in uw dashboard branden. Zodra dit lampje aangaat, is het verstandig om de katalysator te laten controleren en zo nodig vervangen. Een niet goed werkende katalysator verhoogd het brandstofverbruik en kost u dus meer geld. Het kan zijn dat ook uw lambdasonde aan vervanging toe is.

Wat kunnen de oorzaken van een kapotte Katalysator zijn?

Een aantal problemen kunnen veroorzaakt worden doordat de motor niet goed is afgesteld. Al die tijd dat de afstelling niet in orde is kan dat schade toebrengen aan zowel de katalysator in de uitlaat als de motor. Een andere oorzaak zijn onverbrande brandstofresten in het uitlaatsysteem. Dit leidt tot oververhitting van de katalysator. Er kan ook olie of antivries binnendringen in het uitlaatsysteem. Dit kan de doorstroming van de uitlaatgassen verstoren. Een niet juist werkende lambdasonde kan ook voor problemen zorgen. Daarnaast kunnen versleten of beschadigde bougies of bougie-kabels die niet vonken, of niet op de juiste tijd zorgen voor het binnendringen van de brandstof in het uitlaatsysteem uw katalysator flink beschadigen. De katalysator kan ook kapot gaan indien u verkeerde brandstof heeft getankt.

Wat houdt uw Katalysator vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Voor de juiste filtering van uitlaatgassen is het verstandig om op tijd uw katalysator te vervangen. Dit houdt in:

• Het vervangen van de katalysator zelf
• Nieuwe pakkingen
• Nieuwe klemmen
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is uw Katalysator vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Katalysator vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Katalysator vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over katalysator vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.