telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Kleine Beurt voor uw auto vanaf € 99,95

Voer hier uw kenteken in:Kleine Beurt

Wat is een Kleine Beurt?

Een kleine beurt is een onderhoudsbeurt die ieder voertuig regelmatig nodig heeft. Het onderhoud dat uitgevoerd moet worden verschild per auto. In de meeste gevallen wordt de olie vervangen en de accu- remmen en schokdempers gecontroleerd. In totaal worden er tijdens de kleine beurt minimaal 30 verschillende punten gecontroleerd. Daarnaast moet de olie van uw auto ververst worden en de oliefilter vervangen worden.

Wanneer heeft mijn auto een Kleine Beurt nodig?

Het is verstandig om ongeveer na elke 10.000 tot 15.000 km die u gereden hebt of na 1 jaar, uw auto een kleine beurt te laten ondergaan. Als u op tijd een kleine onderhoudsinspectie laat uitvoeren, weet u precies hoe uw auto er voor staat. Door geregeld een kleine beurt te laten uitvoeren, voorkomt u misschien wel vervelende grote reparaties aan uw auto. Per merk en type auto is de interval voor een kleine beurt verschillend. Om te weten te komen wanneer uw auto een kleine beurt nodig heeft, raadpleegt u het onderhoudsboekje in uw auto. Hierin staan alle gegevens die u nodig heeft om te weten wanneer uw auto een kleine beurt nodig heeft. De fabrikant geeft onder andere in het boekje aan wanneer het nodig is om het luchtfilter te vervangen, wanneer de remvloeistof en de koelvloeistof ververst moeten worden, en na hoeveel kilometer de distributieriem aan de beurt is. Daarnaast hangt de interval van de kleine beurt ook af van uw rijgedrag. Als u veel in de file staat of geregeld korte ritte rijdt, is het verstandig om eerder een kleine beurt aan uw auto te laten uitvoeren. Laat uw onderhoudsboekje bijwerken nadat de onderhoudsinspectie is gedaan. Dit zorgt ervoor dat de onderhoudshistorie van uw auto bekend is voor een volgende monteur. Daarnaast is het van belang voor de waarde van uw auto.

Wat is het verschil tussen een Kleine Beurt en een Grote Beurt?

Steeds meer nieuwe auto's hebben hun eigen onderhoudsschema en die verschillen per merk en type. Daardoor wordt de term ''grote'' en ''kleine'' beurt eigenlijk langzaam achterhaald. Een kleine beurt kan gezien worden als standaard onderhoud aan uw voertuig die elk jaar of om de zoveel kilometer uitgevoerd moet worden. Een grote beurt is eigenlijk niets meer dan een uitbreiding hierop die extra werkzaamheden met zich meebrengt. Dezelfde checkpunten die bij een APK worden gedaan, komen ook voor bij een grote beurt. Het is daarom aan te raden om deze te combineren. Bij een grote beurt kunnen er op fabrieksvoorschriften van je auto aanvullende werkzaamheden bijkomen zoals filters en bougies vervangen. Dit moet altijd in overleg gebeuren.

Werkzaamheden Kleine Beurt

De werkzaamheden bij een kleine beurt zijn afhankelijk van merk en type auto. Daarnaast wisselt het ook per garage. De volgende werkzaamheden zijn mogelijk bij de verschillende garages:

Vervangen van de brandstoffilters/Vervangen van het luchtfilter/Vervangen van het LPG-filter, indien van toepassing/Aftappen van water in brandstoffilters (diesel)/Controleren van airbags en gordelspanners/Uitlezen van de foutmeldingen in het motormanagement/Verversen van versnellingsbakolie of vloeistof in de automatische transmissie/Vervangen van de distributieriem/Vervangen van de multiriem of V-snaar/Vervangen van de bougies/Vervangen en afstellen van de contactpunten/Verversen van de remvloeistof/Airco reinigen/controleren/afstellen/Klepspeling controleren/afstellen/Schoonmaken van inlaatopeningen voor ventilatie.

Wat houdt een Kleine Beurt bij uw-autogarage.nl in?

Een klein beurt of onderhoudsinspectie houdt in dat uw auto gecontroleerd wordt op de belangrijkste onderhoudspunten zoals:

• De verlichting van het dashboard
• De claxon
• Airbags
• Veiligheidsgordels

Ook wordt de service interval melder opnieuw ingesteld of gereset

Aan de buitenkant van uw auto worden de volgende punten gecontroleerd:

• Alle verlichting inclusief reflectoren
• Beide buitenspiegels
• De ruitensproeiers en ruitenwissers
• Deurscharnieren worden geolied en gecontroleerd op speling
• De bumpers en ruiten worden geinspecteerd op beschadigen en breuken
• De bandenspanning van alle banden incl. Reserveband worden gecontroleerd en zo-nodig bijgevuld, daarnaast worden de banden gecontroleerd op profiel
• De remmen voor en achter worden gecontroleerd op breukvlakken en remblokdikte
• De remslangen en remleidingen worden gecontroleerd op lekkages

Als laatste wordt er een motorische inspectie uitgevoerd waarbij gekeken wordt naar:

• Remvloeistofwerking en niveau
• Het niveau van de stuurbekrachtigingsolie
• V-snaar en V-Riemen
• De brandstofslangen en de motor worden gecontroleerd op lekkages
• Oliefilters worden vervangen
• Motorolie wordt ververst
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is een Kleine Beurt mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is een Kleine Beurt mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over een Kleine Beurt voor uw auto bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over een kleine beurt voor uw auto en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.