telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Koppakking laten vervangen door erkende garage in uw buurt

Voer hier uw kenteken in:Koppakking

Wat is een Koppakking?

Een koppakking is de afdichting voor olie, koelvloeistof en compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. De koppakking moet waterdicht geplaatst zijn zodat de koelvloeistof en de olie zich niet kunnen vermengen. De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. In het motorblok bevinden zich meerdere olie en koelwater kanalen die in verbinding staan met de cilinderkop. De koppakking zorgt onder andere voor de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop.

Wanneer moet u uw koppakking vervangen?

De koppakking kan door ouderdom of door te snelle opwarming kapot gaan. Dan gaat de koppakking lekken en kan olie en koelvloeistof door elkaar worden gemixt. Er kan een lek ontstaan tussen de koelvloeistof en de cilinders. Als de koelvloeistof in de cilinder terecht komt, ontstaat er een witte rookwolk uit uw uitlaat. Er kan ook water bij de olie terecht komen waardoor er bij de oliepeilstok een witte drek te zien is. Daarnaast kan er nog olie bij de koelvloeistof terecht komen waardoor de koelvloeistof een witte smurrie wordt. Met een lekke koppakking loopt uw motor op minder cilinders en is er een kans dat de motor op den duur stuk gaat.

Hoe wordt uw koppakking vervangen?

De kosten voor de reparatie zitten voornamelijk in de arbeidskosten omdat de koppakking op een moeilijk bereikbare plek zit. Meestal wordt er een complete koppakking-set gebruikt waarmee direct de benodigde onderdelen worden vervangen.

Wat houdt uw Koppakking vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Uw koppakking zorgt voor de waterdichte verbinding tussen het motorblok en de cilinderkop. Als deze niet goed werkt kan uw motor kapot gaan. Meestal moet deze vervangen worden naar een bepaalde tijd die staat vastgesteld in uw boekje. Als u het volgende merkt moet het eerder worden vervangen:

• Witte drek bij uw oliepijlmeter
• Witte uitslag bij uw koelvloeistof
• Uw motor rijdt met minder cilinders wat kan worden gemerkt met het aantal toeren
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is uw Koppakking vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Koppakking vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over Koppakking vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over koppakking vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.