telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Koppeling laten vervangen door erkende garage in uw buurt

Voer hier uw kenteken in:Koppeling

Wat houd de Koppeling van mijn auto in?

De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak. De koppeling is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. Het zorgt ervoor dat de bestuurder kan schakelen tijdens het rijden. Een koppeling bestaat uit diverse onderdelen die allen aan slijtage onderhevig zijn. Een koppelings-set bestaat uit een koppelingsplaat met een drukgroep en lager. Wanneer u de koppeling intrapt zorgen veren ervoor dat de platen losgaan en zo kunt u vervolgens schakelen. Gemiddeld kan een koppeling 150.000 tot 200.000 kilometer meegaan, afhankelijk van uw rijstijl.

Wanneer moet ik mijn Koppeling laten vervangen?

Een belangrijk kenmerk dat vervanging nodig is, is een slippende koppeling. De auto komt dan zeer traag in beweging bij het opkomen van de koppeling. Merk je tijdens het rijden dat er bij gas geven het toerental wel oploopt maar de auto niet of nauwelijks versnelt, dan kan dat een teken zijn van een versleten koppeling. Gepiep of gekraak tijdens het intrappen van de koppeling kan wijzen op een versleten koppelingsdruklager. Door defecten aan de onderdelen wordt de koppeling onbruikbaar. Dan kan er niet meer vanuit stilstand met de auto weggereden worden en het normaal schakelen wordt onmogelijk. Als de versnellingsbak slecht schakelt of de bediening van het koppelingspedaal zwaarder wordt of hoger komt te zitten, is de koppeling aan vervanging toe.

Wat gebeurt er tijdens het vervangen van de Koppeling?

Bij het vervangen van een koppeling moet meestal de transmissieolie worden ververst. Verder kan het voorkomen dat het vliegwiel, de hydraulisch druklager, de krukaskeringen, aandrijfaskeringen of priesaskeringen ook aan vervanging toe zijn. Als de koppeling aan vernieuwing toe is, worden altijd alle onderdelen samen vervangen. Ook als slechts een van de drie defect is. De hoeveelheid werk om elk van de drie onderdelen te vervangen is namelijk zo groot, dat men het risico wil uitsluiten dat later precies hetzelfde werk opnieuw moet worden gedaan om een van de andere onderdelen te vervangen.

Wat houdt Koppeling vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Wanneer uw koppeling vervangen moet worden is afhankelijk van uw . Als u veel rijdt, in de file staat of de stad rijdt dan slijt uw koppeling sneller. Als u het volgende merkt moet hij eerder vervangen worden:

• Een slippende koppeling
• Zwaardere bediening van het pedaal
• Hoger aangrijpen
• Als de versnellingsbak slecht schakelt
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken is uw Koppeling vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Koppeling vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over Koppeling vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over koppeling vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.