telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Remblokken vervangen altijd voor de laagste prijs

Voer hier uw kenteken in:Remblokken

Wat doen Remblokken?

Remblokken behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw autoremmen. Remblokken zijn metalen platen van ongeveer 0,5 centimeter dik met daarop een blok frictieplaat gelijmd. De remblok wordt door remklauwen krachtig tegen beide kanten van de remschijf gedrukt waardoor de auto remt. De remschijf draait mee met het wiel en via de remblokken ontstaat er frictie. Hierdoor komt de wiel tot stilstand en kunt u op tijd remmen. De wrijving die ontstaat tijdens dit proces veroorzaakt helaas ook slijtage aan de remblokken.

Wanneer moet u uw Remblokken vervangen?

Wanneer u uw remblokken moet laten vervangen is afhankelijk van uw rijgedrag. Als u veel in de stad rijdt, slijten uw remblokken sneller dan wanneer u hoofdzakelijk op de snelweg rijdt. In de stad gebruikt u uw remsysteem op een intensievere manier. Een zware belading van het voertuig kan er ook voor zorgen dat de remblokken sneller slijten. Bij een automaat verloopt de slijtage sneller omdat deze auto's niet op de motor kunnen worden afgeremd. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen de voor- en achterremblokken. De remblokken die zich bij de voorwielen bevinden, slijten namelijk sneller dan de remblokken aan de achterkant van het voertuig. Dit komt omdat de aandrijving bij de meeste voertuigen zich aan de voorkant bevindt. Gemiddeld gaan remblokken aan de voorkant tussen de 30.000 en 45.000 kilometer mee en de remblokken aan de achterkant kunnen tot 60.000 kilometer meegaan.

Wanneer weet ik dat ik de Remblokken moet laten vervangen?

Zodra u het waarschuwingslampje op uw dashboard ziet branden, betekent dit meestal dat het tijd is om uw remblokken te laten vervangen. Ook kunt u versleten remblokken zelf herkennen zodra u een schurend of piepend geluid hoort bij het remmen. Dit kan duiden op versleten remblokken. De frictieplaten zijn dan versleten. Metalen onderdelen komen dan tegen de remschijven aan en dat produceert een piepen of schurend geluid. Meestal moet u ook harder het rempedaal intrappen om tot stilstand te kunnen komen.

Wat houdt uw Remblokken vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Uw remblokken worden gecontroleerd op werking en remblokdikte en worden indien nodig vervangen. Wij adviseren uw remblokken te laten vervangen als u het volgende merkt:

• Het rempedaal moet ver ingetrapt worden
• De rem-druk valt weg
• Het remmen voelt stoterig aan
• De stuur trilt bij het remmen
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken zijn uw Remblokken vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen zijn uw Remblokken vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Remblokken vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over remblokken vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.