telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Waterpomp laten vervangen door erkende garage in uw buurt

Voer hier uw kenteken in:Waterpomp

Wat is een Waterpomp?

De belangrijkste functie van de waterpomp is om de temperatuur in de motor te regelen. Daarom maakt hij deel uit van het koelingssysteem van de auto samen met onder andere de radiator en de thermostaat. Een waterpomp pompt de opgewarmde koelvloeistof uit de motor naar de radiateur. Als de koelvloeistof daar gekoeld is voert de pomp het weer terug naar de motor. De waterpomp wordt aangedreven door de distributieriem. De distributieriem helpt bij het verdelen van het koelmiddel door de motor.

Hoe wordt uw Waterpomp vervangen?

Als de waterpomp stuk gaat, lekt hij koelvloeistof. In de meeste waterpompen zit daarvoor onderaan het huis van de waterpomp een gaatje, waar als de waterpomp stuk is, op de afdichting rondom de as, koelvloeistof zal lekken. Bij een lekkage van de waterpomp kan de distributierem aangetast worden. De waterpomp kan in de meeste gevallen makkelijk verwijderd worden. Maar het kan ook zo zijn dat de waterpomp verder weg gebouwd zit en deze moeilijk bereikbaar is. Na het verwijderen van de waterpomp, zullen aan de zijde van het motorblok de resten van de pakking verwijderd moeten worden en vervolgens goed schoongemaakt moeten worden voordat de nieuwe waterpomp gemonteerd wordt.

Wanneer moet u uw waterpomp vervangen?

Een waterpomp kan door ouderdom of slijtage gaan lekken. U ziet dan lek sporen onder de auto of u kunt koelvloeistof op het motorblok tegenkomen wanneer de waterpomp lekt.

Wat houdt uw Waterpomp vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

Voor welke merken kan uw Waterpomp vervangen worden bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen is uw Waterpomp vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Waterpomp vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over de waterpomp vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.