telefoonnummer,autogarage
onderhoud, uw-autogarage, Winterbanden vervangen, hoe en wanneer?

Voer hier uw kenteken in:Winterbanden

Wat zijn Winterbanden?

Het is veiliger en verstandiger om vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. Dit geldt tijdens regen en sneeuw. De effecten zijn merkbaar bij temperaturen beneden de 7 graden Celsius. Ze hebben dan namelijk betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en de winter een veel betere grip en verhogen het rijcomfort. Daarnaast is het van belang dat de winterbanden op de juiste bandenspanning zijn. Een te hoge of te lage spanning vergroot de kans op een klapband en vermindert de wegligging. Het is verstandig om maandelijks uw bandenspanning te controleren. U herkent een winterband aan het lamellen profiel en het sneeuwvlok symbool.

Winterbanden in Nederland

In de herfst en in de winter is de verkeerssituatie in Nederland minder betrouwbaar dan in de lente en in de zomer. U kunt te maken krijgen met sneeuw en ijzel en u rijdt vaker op een nat wegdek. Winterbanden bieden veel meer grip in winterse omstandigheden. De remweg van een winterband op een besneeuwd wegdek bij 50km/uur is zo'n 30 meter. Met zomerbanden is deze maar liefst 60 meter. Het bandenprofiel moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn, voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen. Het is in Nederland niet verplicht om met winterbanden te rijden, het is echter wel aan te raden.

Winterbanden buitenland

Sinds december 2010 zijn in Duitsland winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. In Italie, Frankrijk, en Zwitserland zijn winterbanden al langer verplicht. Alleen indien aangegeven staat op een verkeersbord. In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht in een bepaalde periode van het jaar. In Luxemburg zijn winterbanden ook verplicht bij winterse omstandigheden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. U kant een boete krijgen of te maken krijgen met omgekeerde bewijslast en een veranderde verzekeringsdekking.

Wat houdt uw Winterbanden vervangen in bij uw-autogarage.nl in?

• Nieuwe winterbanden
• Monteren van deze winterbanden met uitlijning en balanceren
• inclusief Arbeid
• inclusief BTW

Voor welke merken zijn uw Winterbanden vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Deawoo, Daihatsu, Dodge, Donkervoort, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Fisker, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, KTM, Lada, Lambourghini, Lancia, Land Rover, Landwind, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, McLaren, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Qoros, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Spyker, Toyota, Tesla, Think, Volkswagen, Volvo, Wiesmann

In welke plaatsen zijn uw Winterbanden vervangen mogelijk bij uw-autogarage.nl?

Vragen over uw Winterbanden vervangen bij uw-autogarage.nl?

Heeft u nog vragen over uw winterbanden vervangen en is die niet beantwoord hierboven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 088-0 444 777 of per mail: info@uw-autogarage.nl zodat we u kunnen helpen met de vraag waar u mee zit.